De Blue Bottle op Te Amo Beach Bonaire

Hoe is de Blue Bottle tot stand gekomen?

Het idee achter the Blue Bottle en ons project ‘Gratis drinkwater’ is ontstaan op het Caribisch eiland Bonaire. In twee jaar is dit uitgegroeid tot één gebundeld project. Het heeft als doel het gebruik van water, frisdrank en andere dranken uit eenmalig te gebruiken verpakkingen terug te dringen.

Waterkwaliteit versus zwerfafval.

De drinkwaterkwaliteit binnen de Nederlandse gemeenten en de meeste overzeese eilanden is perfect. Toch koopt men nog steeds massaal water en ook andere dranken in kleine plastic flesjes of blikjes. Dat komt omdat men niet weet dat het kraanwater eigenlijk perfect is van kwaliteit. Omdat er geen goed statiegeldsysteem is voor deze verpakkingen, is er een constante stroom aan [zwerf]afval. Zo wordt de leefomgeving van mens, dier en de natuur zwaar belast.

Bewustwording door informatie.

Ons ‘Gratis drinkwater’-project informeert over de drinkwaterkwaliteit. Het zorgt samen met ondernemers voor een perfect netwerk van waterpunten. Met de Blue Bottle bieden we een eerlijk geprijsd alternatief om dagelijks gewoon koel kraanwater bij hen te kunnen tappen en drinken.

De Blue Bottle maakt bewust!

Natuurlijk is onze Blue Bottle er door zijn thermosfunctie ook voor warme dranken. Koffie, thee, soep of sausen blijven urenlang lekker warm. Door het hebben van een echte thermosfles gaan gebruikers hem ook gebruiken. Zo vullen zij deze thuis uit grote [statiegeld]flessen of bij openbare waterpunten of de deelnemers aan ons ‘Gratis drinkwater’ netwerk. Die openbare en gratis drinkwater tappunten staan allemaal in de gratis mobiele applicatie: Refill app.

Wat zeg je met een Blue Bottle?

Door het gebruik van je Blue Bottle maak je een zeer duidelijk statement! “Ik drink bewust!”

De boodschap die je door de Blue Bottle tussen de regels afgeeft is; ‘IK drink elke dag gewoon water’! Maar ook dat je bewust bent van de [onnodige] afvalstroom van eenmalig te gebruiken plastics zoals flesjes, rietjes, bestek en bekertjes.

Samenwerken op alle fronten

Binnen ‘Gratis drinkwater’ werken we samen met de belangrijkste stakeholders. Dat kan de overheid op nationaal, regionaal of lokaal niveau zijn. Maar ook horeca-organisaties, het toeristisch bureau of vervoerders behoren daartoe. Daarnaast vertellen wij ook het verhaal van het waterbedrijf, het vliegveld of de cruiseterminal. Door samen te werken delen we de kosten en vergroten we de impact van elk geschreven of uitgesproken woord.

Doe mee!

Meedoen aan het ‘Gratis drinkwater’ netwerk van waterpunten kost de deelnemers helemaal niets. Wij zorgen voor de vermelding in de Refill app. Daarnaast ontvangt men een sticker voor op/aan het pand. Via social media verhalen maken wij elke deelname openbaar en door het verder delen wordt het project steeds duidelijker zichtbaar.

WELKOM!!