De Blue Bottle op Te Amo Beach Bonaire

Hoe is de Blue Bottle tot stand gekomen?

Het idee achter the Blue Bottle en ons project ‘Gratis drinkwater’ is ontstaan op het Caribisch eiland Bonaire. In twee jaar is dit uitgegroeid tot één gebundeld project dat wereldwijd aanslaat. Wij willen het gebruik van water én [fris]dranken uit eenmalig te gebruiken verpakkingen terugdringen.

Waterkwaliteit versus zwerfafval.

De drinkwaterkwaliteit binnen de Nederlandse gemeenten en de meeste overzeese eilanden is perfect. Door ontwetendheid koopt men nog steeds water in plastic flessen of pakken. Dat veroorzaakt een niet aflatende stroom lege verpakkingen. Omdat hiervoor geen werkend statiegeldsysteem is ontstaat er indirect [zwerf]afval. Hierdoor is de leefomgeving van mens en dier zwaar onnodig belast.

Bewustwording door informatie.

Ons ‘Gratis drinkwater’-project zorgt samen met ondernemers voor een groeiend netwerk van waterpunten. Uiteindelijke informeert het de gebruikers over de drinkwaterkwaliteit. Met de Blue Bottle bieden we een eerlijk geprijsd alternatief om dagelijks gewoon koel kraanwater te kunnen tappen en drinken.

De Blue Bottle maakt bewust!

Onze Blue Bottle is allereerst een thermosfles. Hij houdt dranken urenlang koel en koffie, soep of sausen blijven urenlang lekker warm. Zo vullen deze gebruikers hem uit grote [statiegeld]flessen of bij openbare waterpunten of de deelnemers aan ons ‘Gratis drinkwater’ netwerk. Die openbare en gratis drinkwater tappunten staan allemaal in de gratis mobiele applicatie: Refill app.

Wat zeg je met een Blue Bottle?

Door het gebruik van je Blue Bottle maak je een zeer duidelijk statement! “Ik drink bewust!”. Door het gebruik van onze Blue Bottle zeg je: ‘IK gebruik minder plastic!’ Maar in de tweede plaats ‘zeg’je: ‘Ik drink gewoon kraanwater’! Zo laat je zien dat jij je bewust ben van die [onnodige] afvalstroom van blikjes, flesjes, rietjes en verpakkingen.

Samenwerken op alle fronten

Binnen ‘Gratis drinkwater’ werken we samen met de belangrijkste stakeholders. Dat kan de overheid of toeristische sector op nationaal, regionaal of lokaal niveau zijn. Daartoe behoren ook horeca-organisaties, waterbedrijven, afvalverwerkers en luchtvaartmaatschappijen. Door samen te werken delen we de kosten en vergroten we de impact van elk geschreven of uitgesproken woord.

Doe mee!

Meedoen aan het ‘Gratis drinkwater’ netwerk van waterpunten kost de deelnemers helemaal niets. Wij zorgen voor de vermelding in de Refill app. en een sticker voor op/aan het pand. Via social media verhalen maken wij elke deelname openbaar en door het verder delen wordt het project steeds duidelijker zichtbaar.

Mail ons,..