Welke waterfles?

Welke waterfles?

the Blue Bottle thermosfles blog 1

Een Gids voor Gezondheid, Kwaliteit en Duurzaamheid

Het kiezen van de juiste waterfles is belangrijk voor zowel je gezondheid als het milieu. Met de overvloed aan opties op de markt kan het echter overweldigend zijn om de beste keuze te maken. In deze blog beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over waterflessen en delen we handige links naar eerlijke en duurzame opties.

Welke waterfles moet je gebruiken?

1. Wat is de Gezondste Waterfles?

Voor de gezondheid van jou en het milieu is het essentieel om een waterfles te kiezen die vrij is van schadelijke chemicaliën zoals BPA (bisfenol A) en ftalaten. Roestvrijstalen flessen zijn een uitstekende keuze omdat ze duurzaam zijn en geen chemicaliën lekken in je drankje.

2. Wat voor Waterfles is het Beste?

Een van de beste opties voor een waterfles is een hoogwaardige roestvrijstalen thermosfles. Deze flessen houden je drankjes urenlang koud of warm, zijn lekvrij en gaan jarenlang mee.

Tip: Bekijk de zakelijke thermosfles van The Blue Bottle voor een professionele en functionele optie.

3. Welke Waterfles Lekt Niet?

Lekvrije waterflessen zijn een must, vooral als je ze in je tas of rugzak draagt. Kies voor flessen met hoogwaardige afsluitdoppen en een betrouwbaar lekdicht ontwerp. Bij de aankoop van een Blue Bottle heb je altijd de keuze uit zes verschillende doppen. Zo maak je jouw fles nog persoonlijker dus ga nu naar The Blue Bottle webshop en kijk welke jou dop wordt.

4. Wat is een Duurzame Waterfles?

Duurzaamheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een waterfles. Kies voor flessen gemaakt van materialen zoals roestvrij staal of glas, die recyclebaar zijn en minder impact hebben op het milieu dan wegwerpplastic.

Overweeg een eerlijke en duurzame thermosfles te kopen van The Blue Bottle, waar kwaliteit en ethiek samenkomen.

5. Maak Gebruik van de Refill App

Een geweldige manier om je herbruikbare fles te vullen met eerlijk drinkwater is door gebruik te maken van de Refill app. Met deze app kun je overal ter wereld gratis je fles bijvullen bij aangesloten waterpunten. Dit vermindert niet alleen je plasticverbruik, maar zorgt er ook voor dat je altijd toegang hebt tot schoon drinkwater, waar je ook bent.

6. Het DRNKWTR Project: Een Stap Richting Duurzaamheid

Binnen het DRNKWTR-project nemen kinderen op basisscholen vrijwillig afscheid van hun herbruikbare plastic drinkflessen. Als beloning ontvangen zij roestvrijstalen drinkflessen met drupvrije doppen. Gedurende hun hele basisschoolperiode drinken zij dus niet meer uit plastic flessen. Dit initiatief, gestart door Stichting Cleanupteam Nederland, in samenwerking met duurzaam ondernemer Giel Biersteker, heeft als doel om kinderen op basisscholen te voorzien van eerlijke herbruikbare drinkflessen.

DRNKWTR bevordert niet alleen het verminderen van eenmalige verpakkingen, maar ook het afval naar scholen en het zwerfafval in de directe leefomgeving, terwijl het de gezondheid en bewustwording van de kinderen bevordert. Binnen DRNKWTR wordt aandacht gevraagd voor het drinken van kraanwater en hiervoor worden gratis lespakketten aan scholen aangeboden.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door donaties van organisaties en het bedrijfsleven binnen de Club van 100. De leden worden aangemoedigd om hun netwerk uit te dagen en elkaar proactief via social media te promoten. Onderling brengen de leden waardevolle incentives tot stand.

Conclusie

Bij het kiezen van een waterfles is het belangrijk om te letten op gezondheid, kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke impact. Door te investeren in hoogwaardige, duurzame waterflessen en initiatieven zoals DRNKWTR te ondersteunen, dragen we bij aan een gezondere planeet en een betere toekomst voor komende generaties.

Voor de beste en eerlijk geprijsde thermosfles, bekijk de collectie op The Blue Bottle Shop.

Share this content:

2 reacties

Gino van der Burg Geplaatst op09:14 - 8 mei 2024

Nog niet zolang geleden heb ik een Blue Bottle gekocht en gebruik hem nu dagelijks. Ik ben echt super tevreden maar ik mag hem niet in de vaatwasser stoppen waarom niet?

    the Blue Bottle team Geplaatst op09:19 - 8 mei 2024

    Onze flessen zijn vacuum geisoleerd,. dat wil zeggen dat er geen isolerende vulstoffen zijn gebruikt maar dat er twee RVS flessen in elkaar hangen. Zo krijg je als het ware een spouwmuur van lucht die door vacuum werkt. Aan de onderkant van de fles onder de poedercoating zit een zegel,.. door de warmte en de druk van een vaatwasser kan dit zegel knappen en daardoor verliest de Blue Bottle zijn thermosfunctie.

    Daarom gewoon lekker elke keer na gebruik schoonspelen en eenmaal per week ff in een teiltje met een soppie goed van binnen en buiten schoonmaken. Zo heb je echt jarenlang plezier van jou [h]eerlijke fles!

Geef een reactie