Hoe is de Blue Bottle tot stand gekomen?

Het idee achter the Blue Bottle en ‘Gratis drinkwater’ is ontstaan op Bonaire en in twee jaar uitgegroeid tot een gekoppeld project met als doel het gebruik van water, frisdrank en andere dranken in eenmalig te gebruiken plastic flesjes, blikjes en bekertjes drastisch terug te brengen.

De beste drinkwaterkwaliteit

De drinkwaterkwaliteit binnen de Nederlandse gemeenten en overzeese eilanden is perfect. Toch koopt men nog steeds massaal water en andere dranken in kleine plastic flesjes, blikjes of bekers. Omdat er geen statiegeldsysteem is voor deze verpakkingen is er een constant groeiende stroom aan [zwerf]afval en wordt de leefomgeving van mens, dier en de natuur steeds zwaarder belast.

Niet opruimen, maar ingrijpen voor het gebeurt

Ons ‘Gratis drinkwater’-project informeert over de drinkwaterkwaliteit, brengt samen met ondernemers een netwerk van waterpunten tot stand en biedt met the Blue Bottle een perfect alternatief om dagelijks gewoon kraanwater, warme dranken zoals koffie, thee, chocomelk of andere dranken uit grote [statiegeld]flessen te gebruiken. Zo wordt het [zwerf]afval teruggedrongen, ontstaat er een ‘groene’ bewustwording en is er een directe verbetering van het leefklimaat.

Vind gemakkelijk alle ‘Gratis drinkwater’-tappunten in de Refill app.

Wij noemen dat PRecycling!

De boodschap die door de Blue Bottle tussen de regels wordt afgegeven is; ‘drink elke dag genoeg water’ maar ook ‘word je bewust van de [onnodige] afvalstroom van plastic flesjes, blikjes en bekertjes en de belasting hiervan op je omgeving.’

Door het gebruik van je Blue Bottle maak je een zeer duidelijk statement! “Ik drink bewust!”

Door binnen ons project met diverse belanghebbende organisaties samen te werken – lokale overheid, [horeca]ondernemers, locatie-marketeers, toeristische organisaties, waterbedrijf, afvalverwerkers etc., delen we kosten, versterken we elkaars woord én daad en dragen dit samen in elke vorm breed uit.

IK doe mee!